Nytt naturum i Kristianstads Vattenrike

 

Naturum Vattenriket och naturreservatet Årummet invigs – mitt i staden, mitt i vattenriket – av Naturvårdsverkets Generaldirektör Maria Ågren den 27 november 2010 klockan 11.00.

 


Naturum Vattenriket

Musikensemblen Mare Balticum med rötter i Kristianstad bjuder på medeltida toner i naturums hörsal klockan 13.00.

”Biosfärområde Kristianstads Vattenrike i ett globalt sammanhang”
Professor Carl Folke, Stockholm Resilience Centre, föreläser för allmänheten klockan 15.00

Öppet hus med visningar hela dagen till 16.00Därefter öppet alla dagar 11–17.

Se programmet för invigningen den 27 november och för resten av år 2010.

 

Naturum Vattenriket – i Biosfärområde Kristianstads Vattenrike – ligger mitt i naturen men ändå på bara fem minuters promenadavstånd från järnvägsstationen och centrum.

Naturum Vattenriket får en yta med omkring ettusen kvadratmeter med utställningar, restaurang, naturskola och konferenslokaler. Kring huset anläggs en konstgjord våtmarkssjö som skall bli hemvist för mycket av det djurliv som finns på andra håll inom Vattenriket och som därigenom också kan beskådas på ett lättåtkomligt sätt.

Biosfärområde Kristianstads Vattenrike omfattar Helgeåns avrin-ningsområde i Kristianstads kommun och de kustnära delarna av Hanöbukten. Detta blev det första biosfärområde i Sverige som in-rättades enligt UNESCO:s nya krav och godkändes sommaren 2005. Ett biosfärområde ska utgöra ett modellområde för samspelet mellan natur och människor i världen.

 

Läs vidare om >> verksamheten i biosfärområdet och om vädret i Kristianstad just nu, och se bilder från webbkamerorna i Vattenriket.

[Bild: Vattenriket Kristianstad]

SL

Kommentarer är stängda.