”Erfarna sjuksköterskor” vid MedHelp i Kristinehamn förmår inte hjälpa

 

Att bli sjuk år riskfyllt, särskilt om man är ensam. Ibland finns hjälp att få men några möter en bottenlös okunnighet och kvalificerad inkompetens. MedHelp är företaget som sköter sjukvårdsrådgiv-ningen åt landstinget.

bild: Sjukvårdsrådgivning

En 60-årig man i Kristinehamn föll en fredag i sin lägenhet och slog sig svårt. Han fick smärtor i ena foten och kunde inte röra ena armen. Han lyckades släpa sig till sin säng och försökte sedan under flera timmar att ringa efter hjälp.

Halv fem på eftermiddagen fick han tala med en ”erfaren sjuksköt-erska” (?) som konstaterade att han borde få träffa en läkare … men sedan bröts samtalet. Sköterskan hade sagt att hon skulle ringa upp igen – men det mindes inte sköterskan. – Hon ringde aldrig tillbaka.

Sköterskan har vid MedHelps interna utredning förklarat att hon inte minns hur hon tänkte (?) när hon inte ringde upp mannen.

Klockan 20 i nio på kvällen fick han tala med en annan sjuksköterska, ännu ”mer erfaren än den första” (?). Mannen berättade hur ont han hade, att han kissat på sig och att han inte kunde röra fot och arm; han trodde att armen var bruten.

Han fick rådet att sova på saken och på lördagen – alltså efter ett dygn! – kontakta jourcentralen ”så att han slapp åka till Karlstad”.

Denna sköterska förstår inte hur hon kunde komma med så katastrofalt dåliga råd (?)

MedHelp anser att sköterskorna skulle ha kontaktat SOS alarm för dirigering av en ambulans.

Den här gången kom slutligen också hjälpen från SOS alarm sedan mannens gode vän hade ringt och larmoperatören skickat en ambulans som tog mannen till Karlskoga lasarett. Där konstaterades ett brott på fotleden och ett komplicerat brott på axeln.

* * * * *

Dessvärre är det många som inte känner något förtroende för SOS alarm efter att där ha träffat på okunnig och aningslös personal. Tyvärr är det inte alltid kompetent och professionell personal med ett trevligt bemötande som arbetar vid SOS Alarm.

 

[Bild: Sjukvårdsrådgivning]

SL

2 Responses to ”Erfarna sjuksköterskor” vid MedHelp i Kristinehamn förmår inte hjälpa

  1. […] Läs mer >> om nonchalans och inkompetens inom akutsjukvården # 1 – # 2 – # 3 […]

  2. […] i Kristinehamn inger inte något.förtroende för MedHelp: deras så kallat ”erfarna sjuksköterskor” varken minns eller förstår […]