Lokalpolitiskt käbbel om miljö i Värmland

 

Miljöpartiets kommunalråd i Kristinehamn, Elisabeth Holmstrand Gustafsson, kommer att bytas ut. Fem av de trettiofem partimed-lemmarna har inte längre förtroende för henne.

 

bild: Miljöpartiet de Gröna i Värmland
Elisabeth Holmstrand Gustafsson

En medlemsomröstning har visat att det inte längre fanns ett tillräckligt stort förtroende för att Elisabeth Holmstrand Gustafsson ska kunna sitta kvar som deltidsanställt kommunalråd i Kristinehamn. Endast sju av partiets 35 medlemmar deltog i omröstningen; fem av dessa röstade för att hon skulle bytas ut.

Ordföranden för Miljöpartiet i Kristinehamn har uppgett att partiet har ett fortsatt fullständigt förtroende för Elisabeth Holmstrand som partimedlem och kommunfullmäktigeledamot; det är enbart uppdraget som kommunalråd som har blivit ifrågasatt. Partiet kommer att presen-tera en ny person som kan ta över uppdraget som kommunalråd för kommunfullmäktige i september.

Elisabeth Holmstrand Gustafsson uppger själv att det finns en hel del oklarheter om frågan och att samarbetspartierna i majoritetsstyret skall ligga bakom bytet av kommunalråd.

Tydligen handlar detta mera om lokalpolitiskt käbbel än om faktiska frågor om vår miljö.

 

[Bild: Miljöpartiet de Gröna i Värmland]

SL

3 Responses to Lokalpolitiskt käbbel om miljö i Värmland

 1. Svenolov Lindgren skriver:

  Storbråk om problem
  Storbråk pågår inom miljöpartiet om vem som har samarbetsproblem – de andra styrande partierna eller miljöpartiets Elisabeth Holmstrand Gustafsson. Partiet har flera kandidater som är villiga att ta över som kommunalråd och än fler kommer att bjudas in att kandidera till posten. – Finns det också någon som har lämpliga kvalifikationer för uppdraget?

 2. Hans Eriksson skriver:

  Taktik och brist på demokrati
  För den som läser det som skrivs i frågan, verkar det mer vara en brist på demokrati i den lokala styrelsen, där taktik verkar vara viktigare än att låta ALLA medlemmar komma till tals. Sen verkar det som att privata åsikter kopplade till skolfrågan ligger i botten, mer än någon brist hos Elisabeth Holmstrand Gustafsson. Men ett kommunalråd som vågar ta upp känsliga ämnen får räkna med att stöta sig med dem som tycker annorlunda. Men det är väl sådana som vi vill ha? Sådana som lyssnar och bryr sig och som låter många komma till tals.
  ”Personkemin” inom den gröna rörelsen spänner ju över allt ifrån borgare till vänster, så varför skulle det INTE vara ”käbbel” ?

  • Svenolov Lindgren skriver:

   Någon försöker kasta sten i sandlådan
   I dessa politiskt omtumlande dagar försöker en liten lokal majoritet att göra ett ”utspel” mot en lokal grupp med enbart en handfull medlemmar.

   Denna sandlådepolitik handlar knappast om vare sig natur- eller miljövård eller om kompetens och saklighet. Det är tråkigt att den skall behöva bekostas av våra skattepengar.