Skymningen i Värmland

 

I Uppdrag granskning har Sophia Djiobaridis på ett övertygande sätt avslöjat och till allmänt beskådande visat upp falskhet och mygel, ja rent av kriminalitet, hos moderata kommunalrådet Åke Thörnesjö och kommunchefen Anders Dahlén, och aningslöshet och enfald bland vilseförda kommunpolitiker och folk på gatan i Kristinehamn.

Heder och ära till Irma Andersson, Ulf Athlei och alla dem som överklagat kommunens olagliga hantering och till Sophia Djiobaridis för en samlad journalistisk insats långt utöver vad de lokala medierna trots sin regelbundna närvaro har förmått att prestera.

Skam åt dem som bara enfaldigt applåderat kommunens olagligheter och till och med försökt smutskasta dem som haft förstånd att avslöja lurendrejeriet.

Vi ville inte han något anbudsförfarande” sa moderata kommunalrådet Thörnesjö.

Naturligtvis inte, när han olagligt försökte ”sälja” kommun-invånarnas värden för mer än nio miljoner för halva priset och dessutom belasta deras kommunala kostnader med ytterligare miljonbelopp.

Då vill ingen mer vända sig till Kristinehamn för att driva camping” hotade moderata kommunalrådet Thörnesjö för att kunna genomdriva sina planer.

Efter att ha sett TV-programmet Uppdrag granskning kanske inte så många fler vill besöka den olagliga campingen och snylta på Kristinehamns skattebetalare.

 

Se här Uppdrag granskning i SVT Play – programmet börjar där vid 20.55.

Läs och se också Kommungranskarnas blogg

Här finns 439 namnunderskrifter från 282 IP-adresser av människor som inte riktigt lyckats förstå vad frågan egentligen handlade om, men som ändå ville vara med i skränflocken.

 

Läs mer >> om förloppet av den kriminella härvan som den har skildrats i lokala pressen:
Skymningens camping ska säljas i morgon [NWT, 26 maj 2010]
Fick inte lämna bud på campingen [NWT, 26 maj 2010]
Ytterligare kritik mot kommunen i campingfrågan [NWT, 28 maj 2010]
Säljbeslutet överklagas av 33 personer [NWT, 23 juni 2010]
Uppdrag granskning synar campingaffären [NWT, 18 januari 2012]
  Politiker och tjänstemän svarslösa:
  – Det kände jag inte till.
  – Det var inte bra.
  Kommunens politiker och högsta tjänstemän har svårt att förklara sig när teve i kväll granskar den infekterade försäljningen av Skymningens camping.
Kommunen äger campingen [NWT, 19 januari 2012]

 

SL

Kommentarer är stängda.