Publicistklubben ger Guldpennan 2014 till Erik Blix

 

Publicistklubbens pris Guldpennan tilldelas 2014 Erik Blix, med motiveringen:

Regelbundet häcklar han landets politiska elit med en träffsäkerhet och finess som oftast är mer informativ och alltid mer underhållande än vad politikerna själva åstadkommer.

 

bild: Åsa Stöckel
Erik Blix Bild: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

 

Erik Blix har jobbat med journalistik, satir, komedi och underhållning på de mest skiftande sätt och i de mest skiftande sammanhang och kännetecknade för hans stil är att han alltid lyckas få till rätt tonträff i sin satir, till innehåll och tilltal.

– Det är oerhört välförtjänt! Erik Blix är, tillsamman med resten av Public Service-gänget, i en klass för sig i svensk politisk satir. Det är en genre som kräver kritisk skärpa och en balans mellan humor och journalistik, och den behärskar Erik till fulländning, säger gruppchefen för Ekots helgprogram, Nina Benner.

Erik är programledare i P4 Extra Helg som sänds i Göteborg och gör satirinslaget Public Service i God morgon, Världen i P1.

 

LyssnaPublic Service från söndag 7 december 2014 av och med imitatörerna Göran Gabrielsson och Rachel Mohlin samt programledarna och manusförfattarna Kringlan Svensson och Erik Blix.

 

SL

 

Kommentarer är stängda.